Få skarpe billeder

Det er frustrerende at komme hjem med uskarpe fotos, især hvis man har foreviget et ganske særligt øjeblik. Vi fortæller, hvordan du får helt skarpe billeder.

25. september 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får helt skarpe billeder.

At opnå perfekt skarphed i sine billeder er noget, enhver fotograf higer efter, men de knasende skarpe fotos er ikke altid så nemme at opnå, som man kunne ønske. Det skyldes en lang række faktorer, som er vigtige at kende til, selv om man har investeret i det nyeste fotoudstyr. Hvem har fx ikke prøvet, at autofokussen har stillet skarpt på noget andet, end det man troede. Det kan også være, man har købt et dyrt spejlreflekskamera, men sparet lidt på objektivet. Her er der kontant afregning, for de billige objektiver præsterer bare ikke den samme skarphed som de dyre.

En anden nok så vigtig faktor er valg af lukkertid. For tager man fx actionbilleder, skal man vælge en ret hurtig lukkertid for at få hovedmotivet skarpt, og her har afstanden ret stor betydning.

I denne artikel her kommer vi omkring ti centrale bud på, hvordan du sikrer optimal skarphed, mens du fotograferer. Du får også en samling gode bonustips undervejs i artiklen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...