Udnyt farverne i dine billeder

Farverne har stor indflydelse på, hvordan dine billeder opfattes. Her får du tips til at sætte de rigtige farver sammen i optagelsen.

14. januar 2016

Nogle farver har mere kraft end andre. Generelt er varme nuancer som rød, orange og gul mere dominerende end kølige farver som grøn, blå og lilla.

Varme farver har det også med at stå frem. Det gælder især rød, der selv i små mængder kan dominere en komposition, da den skriger på opmærksomhed. Kølige nuancer er omvendt mere tilbagetrukne.

Du kan udnytte disse egenskaber i dine fotos. Kombinerer du en varm farve med en kold, vil den varme altid dominere billedet, mens den kølige danner en effektiv baggrund.

Ideelt set skal du sikre dig, at blå og grøn bruges som baggrund, og at rød, orange og gul optræder foran de køligere nuancer. Omvendt kan du prikke til sanserne ved at bytte rundt og dermed skabe et interessant billede.

En farves kraft bliver også påvirket af farven bagved. Rød ser mere intens ud på sort baggrund frem for en hvid eller på en kold baggrund frem for en varm.

I denne artikel får du endnu flere tips til at bruge farver i optagelsen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...