Vejen til vilde billeder: Fiskeøje

Det ultimative vidvinkelbillede får du med et særligt objektiv, som dækker en billedvinkel på 180 grader. Det er perfekt til at skabe sjove og anderledes billeder, uanset om du eksempelvis skyder arkitektur, landskaber eller portrætter.

Mange landskabs og arkitekturfotografer bruger ekstreme vidvinkler for at fange det store perspektiv. Men det kan faktisk både være sjovere og mere udfordrende at gå hele vejen og bruge fiskeøje i stedet. Resultatet er nogle helt fantastisk flotte og effektfulde billeder, der formår at suge betragteren ind. Den ekstreme billedvinkel på 180 grader betyder, at du får alt med i billedet, som er foran dig – også det, du kun kan ane ud af øjenkrogen. Billedvinklen bevirker, at det billede, som rammer sensoren, er voldsomt fortegnet, men det er netop det, der gør fiskeøjeobjektiver, så sjove at arbejde med.

Her forklarer vi, hvad de forskellige fiskeøjetyper kan, og vi giver dig gode råd til optagelse. Du får også overblik over alle fiskeøjeobjektiver på markedet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...