Twintower i brand
Kollaps

Den svenske pressefotograf Thomas Nilsson så Twin Towers falde sammen gennem søgeren i sit kamera.

© Thomas Nilsson

Svensk nyhedsfotograf jagter alt fra Trump til Twin Towers

Vi har interviewet Thomas Nilsson, der jagter de største nyheder med sit kamera i USA – lige fra Trumps sejr til Twin Towers' fald.

9. maj 2018 af Louise Hagemann

“Metroen kørte langsomt, og Thomas besluttede sig for at hoppe af og tage en taxa ned mod World Trade Center. Det lykkedes ham at komme forbi afspærringerne med sit pressekort, og han begyndte at løbe ned mod tvillingetårnene.

'Det var en underlig fornemmelse, for alle andre løb jo i den anden retning. Jeg kunne stadig ikke se noget for de tætte og høje bygninger. Da jeg kom frem til den lille kirke på Vesey Street, små 500 meter fra stedet, kunne jeg se, hvordan det brændte. Det var først da, at jeg forstod, hvor omfattende katastrofen var. Det føltes, som om jeg befandt mig midt i en film,' fortæller Thomas.

Han gik en halv blok tættere på og begyndte at tage billeder af tårnene.

Billeder af savnede efter terrorangrebet den 11. september 2001
Savnes

Efter angrebet den 11. september hang der billeder af savnede personer overalt i New York.

© Thomas Nilsson

"Jeg var helt alene, hvor jeg stod. Der var en blodpøl på gaden, og jeg så legetøj og et par sko på gaden. Jeg begyndte at overveje, om jeg kunne finde en ny vinkel eller komme endnu nærmere. Men en politi­kvinde stoppede mig, og formentlig reddede hun mit liv, for pludselig hørte jeg en lyd, der lød som en voldsom torden. Jeg tog instinktivt kameraet op til øjet og skød tre billeder. I søgeren kunne jeg se, hvordan tårnet mod syd begyndte at kollapse,' fortæller Thomas.

Han løb for livet og tabte undervejs sin fototaske. Han hev i en masse låste døre, indtil nogen trak ham ind i en bygning.


Læs hele interviewet med den svenske pressefotograf Thomas Nilsson, der arbejder i USA og altid er på pletten til de største nyheder – uanset om det er Trump, terror eller naturkatastrofer.

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen.

Her får du desuden adgang til de ni seneste blade af Digital FOTO.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...