varmekamera

Varmekamera skal afsløre tekno-doping ved Tour de France

Mistanke om tekno-snyd får nu Tour de France til at bruge varmekameraer i jagten på skjulte motorer.

Mistanken om doping hænger stadig over verdens største cykelløb, Tour de France, men det er ikke kun rytterne, der jagtes for brug af ulovlige midler – cyklerne er i højere grad også kommet i fokus som steder, hvor strabadserne kan få en ekstra hjælpende hånd.

Med små skjulte motorer kan rytterne få præcis det ekstra skub, der skal til, så de kan forcere på en opstigning eller følge med feltet uden at bruge særligt mange kræfter.

Tidligere har Tour de France brugt udstyr til måling af elektromagnetisk stråling til at finde eventuelle motorer gemt i cyklerne, men i år har arrangørerne allieret sig med den franske atomenergikommission, der har udlånt sit varmekamera til jagten på skjulte motorer i cyklerne.

Varmekameraet er transportabelt og kan tilmed anvendes fra en motorcykel, der følger feltet eller kameraet kan være opstillet et sted på ruten.

Ifølge formanden for den franske cykelunion David Lappartient har teknologien vist sig effektiv og kan endda afsløre en motor, der er slukket.

Ud over de nævnte tiltag har løbsledelsen også skilt cykler ad og brugt endoskoper i jagten på skjulte motorer, dog uden der endnu er fundet tegn på tekno-doping i Tour de France.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...