Årets produkter 2012

2012 har budt på et væld af spændende fotoprodukter, og på de følgende sider kan du se alle vores favoritter. I alt kårer vi vindere i ti kategorier.

Det har været et stort kameraår, hvor især de centrale producenter har spillet med musklerne. Canon har fx lanceret de lynhurtige topmodeller EOS 5D Mark III og EOS-1D X, mens Nikon har kunnet byde på fænomenal opløsning med D800 og flagskibet D4. I alt er der faktisk sendt 16 nye spejlreflekser på gaden, hvilket er mere end dobbelt så mange som i 2011. Når det gælder spejlløse systemkameraer, er der kommet 21 nye modeller til. I forhold til markedet oplyser flere producenter, at de har oplevet et fald i salget af kompaktkameraer, mens forbrugerne nu i højere grad efterspørger avancerede kameraer med udskiftelige objektiver.

Fokus på wi-fi Hvor 3-d var det helt store emne sidste år, har det i 2012 i højere grad handlet om kameraer, hvor indbygget wi-fi er på vej mod at blive standard samt indbygget styresystem som Android eller iOS, så kameraet taler sammen med fx smartphone eller tavle-pc.

I denne artikel kan du se vores favoritter i ti kategorier. Vi har anmeldt dem i 2012 til en karakter i den høje ende. Du kan også se årets flop, som er det produkt, der har skuffet os mest.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...