Del dine fotos på alle enheder

I går aftes præsenterede Apple den ny tjeneste iCloud, der gør det muligt at sende fotos fra fx iPhone til computeren og iPad, så snart de er taget. Og det bliver tilmed gratis.

Til efteråret er Apple klar med den nye tjeneste, der fungerer som en ekstra harddisk på nettet. Tager man et billede med sin iPhone, sendes det straks til iCloud, der herefter sørger for at sende det videre til andre enheder, som man har koblet til tjenesten. Næsten øjeblikkeligt vil billedet derfor dukke op på en Mac, pc eller iPad.

Tjenesten kan også bruges til at holde kalendere, kontakter og e-mail synkroniseret, og ud over fotos kan man gemme op til fem gigabytes dokumenter i den gratis version. Sammen med iCloud præsenterede Apple også nyt styresystem til iPad, iPhone og iPod touch. På fotosiden kan man se frem til muligheden for at forbedre billederne ved at justere farver, fjerne røde øjne med mere.

Kameradelen er også forbedret, så man hurtigere kan starte kameraet op, og man kan få vist gitterlinjer. En stor forbedring er, at man i iOS 5, som styresystemet hedder, kan bruge en af knapperne på siden af telefonen som udløserknap i stedet for at trykke på skærmen. Denne funktion fik smilene frem under præsentationen, for Apple har tidligere smidt et fotoprogram ud af App Store, fordi det kunne bruge knappen på siden som udløserknap. iOS 5 er ligeledes klar til efteråret.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...