Microsoft løber fra aftalen

Microsoft løber fra aftalen

Sidste år lovede Microsoft guld og grønne skove, eller i hvert fald masser af plads, til sine brugere, og alle var glade. Det er de ikke mere. For nu har Microsoft skiftet mening.

4. november 2015

Virtuel opbevaringsplads. Plads til vores billeder, vores data og vores back-up-filer. Altsammen noget, der kun bliver mere af.

Microsofts julegave til brugerne: Ingen plads alligevel

Plads er det nye guld. Og i guldgraverkrigen, eller krigen om plads, gælder alle kneb. Det så vi ikke mindst sidste år, hvor Microsoft hev de tunge skyts frem og tilbød dobbelt så meget plads i deres gratis OneDrive-opbevaring og intet mindre end ubegrænset plads til deres betalende Office 365-brugere. Tilbuddet, der skulle sikre Microsoft førstepladsen i kampen mod blandt andre Google og Dropbox, fik en ros med på vejen og fik også mange mennesker til at skifte til OneDrive.

Men nogle gange er tingene for gode til at også at være sande. Microsoft fik lokket nye spillere til brættet, men nu ændrer de til gengæld spillets regler. Sent i går aftes måtte Microsoft krybe til korset og droppe deres løfter om plads. Og faktisk ikke bare droppe løfter, men også nedgraderer betingelserne for de eksisterende brugere. I en kort meddelelse erklærede de, at Office 365-brugerne ikke alligevel ville få ubegrænset plads, men derimod kun en terabyte, mens One Drive-brugere ville gå fra 15 gigabytes til 5 gigabytes. Nedgraderingen gælder både eksisterende og nye kunder butikken.

Skylden blev placeret på nogle grådige brugere, der havde lavede back-ups af flere computere og filmsamlinger. Men mon ikke nogen burde have gættet det på et tidspunkt undervejs, da man besluttede at tilbyde ubegrænset plads. Det bliver spændende at se, hvad næste træk i pladskrigen er.

Læs Microsofts egen udtalelse her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...