Online backup - Skyen skrumper

Skyen skrumper: Online backup er ikke længere ubegrænset eller gratis

Med cloudstorage - eller på dansk online filopbevaring - har det længe været muligt at få ubegrænset plads til backup af billeder og andre filer. Men det er nu ved at ændre sig.

13. oktober 2016

Hvis du gemmer dine filer i skyen, er det ikke længere en selvfølge, at du har ubegrænset plads. Det kan også være, du skal til at betale ekstra for fornøjelsen.

Der er nemlig tendens til, at flere prominente sky- eller cloudløsninger kryber i størrelse og stiger i pris. Det er problematisk, hvis du gerne vil have hele din backup sikret i skyen.

> Læs også: 50 GB GRATIS backup til dig

Microsoft kun med 1 tb

Indtil november 2015 kunne du fx. få ubegrænset opbevaring i Microsofts OneDrive, hvis du abonnerede på Office365. Det benyttede mange sig af, for med ubegrænset plads var det et glimrende sted at gemme billeder og lave backup af hele computeren.

Men den slags optager ufatteligt meget serverplads, så Microsoft har nu indført en begrænsning på én terabyte, og brugerne har fået et år til at fjerne alt overskydende på deres drev.

Med andre ord - hvis du stadig har meget data liggende i OneDrive, så er det ved at være sidste udkald, hvis det ikke skal gå tabt.

> Læs også: Microsoft løber fra aftalen

Også Amazon sætter prisen op

Senest har Amazon også stukket en kæp i hjulet på de cloud-hungrende brugere. Tidligere tilbød de løsningen Prime Photos, hvor du fik ubegrænset plads til backup af billeder.

Prime Photos kostede 12 dollars eller 80 kroner for et helt år, men for nylig kunne Amazon meddele, at festen var forbi. Prime Photos nedlægges og bliver slået sammen med Amazon Drive, som stadig tilbyder ubegrænset plads - dog til en pris på 59 dollars eller knap 400 kroner om året.

> Læs også: Suveræne og gratis billedtjenester

Online backup i skyen anbefales

Vi kan kun opfordre til, at du gemmer dine filer i skyen på den ene eller den anden måde.

Det er nemlig en af de meste måder at sikre dine billeder på i tilfælde af defekt computer, tyveri eller brand. Og så er det fedt, at man kan tilgå sine filer fra mobil og tablet uanset hvor, du befinder dig.

Hvis du abonnerer på magasinet Digital FOTO får du 50 gb backup hos Keepit ganske gratis.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...