Vildt billig backup

Microsoft tilbyder nu ubegrænset lagerplads på skytjenesten OneDrive for bare 549 kroner om året, og der følger mere med.

Der er godt gang i en priskrig på lagerplads på internettet, og nu trumfer Microsoft alle konkurrenterne. Med et abonnement på Office får man nemlig ubegrænset plads i tjenesten OneDrive. Det billigste abonnement hedder Office 365 Personal og koster 549 kroner om året.

Man får altså ikke bare ubegrænset lagerplads, men også programmer som Word, Excel, Outlook og PowerPoint med i prisen. OneDrive fungerer ikke kun som backup, men giver dig også adgang til alle filer via apps til smartphones og tablet-computere, og man kan tilgå filerne via OneDrives hjemmeside.

I Windows 8 har man en særlig OneDrive-mappe, og alle de filer, man gemmer her, bliver synkroniseret med tjenesten. OneDrive understøtter ikke bare jpeg-filer, men også en lang række raw-filer, så man kan se miniaturer af dem i apps, og når man besøger hjemmesiden.

Det nye tiltag lægger pres på konkurrenter som Google, hvor man ikke kan få ubegrænset plads. Hos Google Drev koster en terabyte 73,50 kroner om måneden, svarende til 882 kroner om året.

I løbet af de næste par måneder rulles den ekstra lagerplads ud til nye og eksisterende brugere af Office.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...