CES 2018

CES havde over 184.000 gæster. 4000 firmaer udstillede nye produkter.

© Kobby Dagan/Shutterstock/CES

CES 2018: Glæder og skuffelser

Den store elektronikmesse CES er nu afsluttet, og på enkelte områder var der virkelig noget at glæde sig over. På redaktionen har vi dog også svært ved at skjule skuffelsen på nogle ret centrale områder.

15. januar 2018 af Poul Siersbæk

I sidste uge samledes alle tekniknørder i Las Vegas for at tage temperaturen på tidens elektroniske vidundere. Vi fulgte slagets gamle med daglige opdateringer hele ugen på de fotorelaterede produkter, som vi fandt mest spændende. Vores overblik kan du læse her.

Droner i himmelflugt

Hvis man skal sammenfatte udfaldet af CES, så blev det både til glæder og skuffelser. For at starte med det positive, så var der især for droneentusiaster meget at glæde sig over – uanset om man er begynder eller erfaren dronepilot. 

Kinesiske DJI overraskede mest med deres nye RYZE Tello, der kan købes for cirka 1000 kroner, hvilket giver mange mennesker mulighed for at starte i det små med en kvalitetsdrone. Andre kinesiske droneproducenter som Yuneec og Autel Robotics havde også spændende nye varer på hylderne.

DJI RYZE Tello

DJI RYZE Tello koster kun omkring 1000 kroner.

© DJI

Også producenter af harddiske havde fået øjnene op for det voksende dronemarked og kunne præsentere eksterne harddiske som vil fungere perfekt, når man er i på optagelse med sin drone. Her kunne blandt andet LaCie, SanDisk og Western Digital være med.

Få kamera- og objektivnyheder

Når det gælder kameraer og objektiver, der er vores kerneområde, så blev CES ikke helt det brag, vi havde håbet på. Kun et enkelt kamera blev præsenteret, nemlig Panasonic Lumic DC-GH5S. Og selv om det er et meget spændende kamera, med stærke funktioner, ikke mindst på videoområdet, så havde vi håbet på flere kameranyheder.

Panasonic Lumix DC-GH5S

Panasonic kunne som den eneste kameraproducent fremvise et nyt kamera.

© Panasonic

Når det gælder objektiver, måtte vi nøjes med tre nye optikker fra henholdsvis, Nikon, Samyang og Sony. Heller ikke vildt imponerende.

Nikon AF-S NIKKOR 180-400 F4E TC1.4 FL ED VR

AF-S NIKKOR 180-400 F4E TC1.4 FL ED VR har for første gang i et Nikon-objektiv indbygget telekonverter.

© Nikon

På den lange bane

Heldigvis er året først lige begyndt, og allerede den 1. marts åbner den store fotomesse CP+ i Japan. Her håber vi på, at kameraproducenterne for alvor vil løfte sløret for, hvor stort et fotoår 2018 bliver, når det gælder nye, banebrydende produkter.

Et stærkt rygte på nettet varsler fx et nyt spejlløst systemkamera fra Nikon. Et rygte som underbygges af, at Nikon har indsendt en patentansøgning på netop et sådant kamera med en spritny fatning. Du kan læse mere om, hvilke kameraer og nye teknologier, der måske er på vej her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...