CES 201

Elektronikmessen CES afholdes fra den 9. til den 12. januar i Las Vegas.

© Kobby Dagan/Shutterstock/CES

CES 2018: Se alle fotonyhederne her

Den store elektronikmesse CES i Las Vegas finder sted i dagene 9. til 12. januar. Her får du dagligt overblikket over de fotorelaterede nyheder, der lanceres op til og under messen.

8. januar 2018 af Poul Siersbæk

Hvis du vil holde dig ajour med alle de vigtigste fotonyheder i forbindelse med CES 2018 i Las Vegas, så kan du følge med her.

Digital FOTO samler løbende de vigtigste nyheder og overraskelser fra messen, der i år finder sted fra den 9. til den 12. januar.

Flere producenter er allerede tyvstartet på løjerne, og vi opdaterer, når der kommer nyt.

Fredag

Autel Robotics: EVO er en ny drone, der skal udfordre DJI Mavic Pro. EVO er også ganske kompakt og kan foldes sammen på samme måde som Mavic Pro. Dronens kamera kan optage video i 4K med 60 billeder i sekundet, og der medfølger en fjernbetjening med en skærm på 3,3 tommer, så man kan klare sig uden smartphone. Med en hastighed på 71 km/t er den hurtigere end Mavic Pros 65 km/t.

Kodak: For fotografer, der stadig sværger til fim, har Kodak lavet den kompakte filmskanner Scanza, der lynhurtigt kan omdanne dine filmstrimler med formaterne 35 mm, 126, 110, Super 8 og 8 mm til jpeg-filer.

Yuneec: Kinesiske Yuneec er klar med hele tre nye droner i forskellige klasser. Typhon H Plus er udstyret med et kamera med en 1"sensor, Firebird FPV er udformet som en flyvemaskine med vinger og en enkelt motor. Den kan optage video i 4K. Endelig er der HD Racer, som er designet sjov og ballade. Den har fire beskyttede motorer, der skal gøre den ekstra robust til indendørs race og stunts.

Zhiyun-Tech: Gimbals til håndholdt video med spejlrefleks-og systemkamera er etvarmt emne for tiden. Nu er Zhiyun-Tech klar med en opdateret version af deres Crane med 3-akset billedstabilisering. Med den nye Zhiyun Crane Plus kan man ikke kun indstille den til avancerede kamerabevægelser, men også gemme og genbruge indstillingerne en anden gang.

Torsdag

Acton: ACE Eyewear er en smart kamerabrille, der både kan tage billeder med en opløsning på 8,0 mio. pixels og optage video i HD-kvalitet. Optikken dækker 120 grader, og optagelser kan streames live på sociale medier.

Panasonic: Den japanske producent har stadig fokus på konventionelle camcordere. Under CES har Panasonic nemlig lanceret hele tre nye modeller. Det er modellerne HC-WXF1K, HC-VX1K, Full HD HCV-800K. Borset fra sidstnævnte optager de video i 4K og har avanceret billedstabilisering.

YI Technology: I samarbejde med Google har YI Technologi udviklet YI Horizon VR180 Camera, der er et kamera, som kan lave VR-optagelser tredimensionale optagelser i 3D, som kan deles lynhurtigt eller streames. Video optages i 5,7K, og optagelserne understøtter YouTube's VR180 format.

Onsdag

DJI: RYZE Tello er navnet på en ny drone fra kinesiske DJI. Dronen, som kun koster omkring 1000 kroner, kan optage video og tage billeder. Den kan udføre seje stunts og er generelt sjovt bekendtskab. Trods den lave pris, byder Tello på langt flere avancerede funktioner, end man umiddelbart skulle tro. Perfekt for begynderen.

Kodak: Film-og kameraproducenten Kodak er hoppet med på kryptovaluta-vognen. Kryptovalutaen, som hedder KodakCoin bliver en del af Kodaks platform for billedrettigheder. 

LaCie: DJI Copilot er et smart backup-drev til dine droneoptagelser, som fungerer helt uden computer. Der er både kortlæser til SD-kort og usb-stik, så man kan overføre optagelserne i marken. Via en app kan man organisere optagelserne på sin smartphone. DJI Copilot har en kapacitet på 2 terabytes.

SanDisk: Extreme Portable SSD. Lynhurtig og meget kompakt ekstern SSD-harddisk til fotos og video. Fås med en kapacitet op til 1 terabyte.

Western Digital: WD My Passport Wireless SSD. Trådløs SSD-harddisk med indbygget kortlæser. Perfekt til videofotografer og droneentusiaster. Fås med en kapacitet op til 2 terabytes.

Tirsdag

Nikon: AF-S NIKKOR 180–400mm F4.0E TC1.4 FL ED VR. Det første teleobjektiv i NIKKOR-serien, som er udstyret med en indbygget 1,4x-telekonverter, så man kan opnå en brændvidde på 560 mm. 

Panasonic: Lumix DC-GH5S. Ny topmodel blandt Panasonics systemkameraer, der især byder på spændende videofunktioner og meget høj lysfølsomhed. Læs mere her.

Sony: CCB-WD1. Tilbehør, som kan tilsluttes til kameraet RX0 og gør det muligt at kontrollere kameraet fra en PC via en webbrowser og IP-kabelforbindelse.

Lanceret før CES

DJI: Osmo Mobile 2 og Ronin S. To nye gimbals til håndholdte optagelser med henholdsvis smartphone og system- eller spejlreflekskamera.

Samyang: AF 14mm F2.8 EF. Ny vidvinkel med indbygget autofokus til Canons spejlreflekskameraer. Læs mere her.

Sony: E 18-135mm F3.5-5.6 OSS. Nyt zoomobjektiv til Sonys systemkameraer med APS-C-sensor. Læs mere her.

Sony: Xperia XA2. Ny smartphone i mellemklassen med en opløsning på 23,0 mio. pixels og 4K-video.

Vi følger naturligvis op på CES-messen og tester nye produkter i magasinet Digital FOTO. 

Lige nu kan du få 2 numre af bladet med vores kursusbog, Photoshopskolen, for kun 49 kroner. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...