new MacBook Pro

Ny MacBook Pro med ekstrem opløsning

Nu kan du nyde dine pletskud på farten med langt højere detaljegrad end før. Fotoentusiasten vil elske alt ved Apples nye bærbare – bortset fra én vigtig detalje.

12. juni 2012

Rigtig mange fotografer sværger til Apples bærbare MacBook Pro, når der skal billedbehandles på farten, og nu er modellen blevet endnu mere oplagt. Først og fremmest har skærmen på 15,4 tommer fået en ekstrem opløsning på hele 2880 x 1800 pixels, og denne høje detaljegrad gør, at øjet ikke længere kan ane hver pixels. Apple kalder det for Retina, og det kendes allerede fra iPhone og iPad.

Men det bliver bedre endnu. Skærmens kontrast er forbedret og refleksionerne dæmpet. Hastigheden er desuden skruet gevaldigt i vejret. Det skyldes to ting. Dels kommer MacBook Pro nu kun med de lynhurtige SSD-diske som standard, og dels er de udstyret med de nye Intel Core i7-processorer, der har hele fire kerner. Den bærbare vil derfor i langt de fleste tilfælde være lige så hurtig som en stationær.

Der er også et væld af tilslutningsmuligheder. Der er selvfølgelig den lynhurtige Thunderbolt, men Apple har også taget sig sammen og endelig tilføjet usb 3-stik. Endelig er den nye MacBook Pro blevet en letvægter til fototasken, da den blot er 1,8 tyk og vejer to kilo.

Alt er altså i den syvende himmel – bortset måske lige fra det med prisen. Den nye model med Retina-skærm på 15 tommer koster nemlig 17.599 kroner i standardudgaven. Du kan spare 3000 kroner ved at vælge en ordinær skærm eller gå hele vejen og give et pænt stykke over 20.000 kroner for en endnu hurtigere processorer og mere ram. Du kan læse meget mere om den nye MacBook Pro her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...