Sony Vaio PCG-81312M

Sony stillede med testens lækreste computer, der tilmed var ganske hurtig. Den faldt dog fuldstændig igennem, da vi begyndte at billedbehandle.

21. december 2011

For det første er skærmen markant mindre end de øvrige. 16,0 tommer svarer til 36,4 cm i bredden, mens 17,6 tommer svarer til 38,2 cm. Desuden er skærmen mørk. Lysstyrken kan justeres, men man skal ikke langt over normalindstillingen, før nuancerne i billedernes højlys forsvinder. Værst er det dog, at farvegengivelsen har et massivt gulstik, der ikke kan justeres væk. Det får især hudtoner fra nettet og på video til at se godt ud, men skal man selv billedbehandle, er en løs skærm uundværlig. Det samme gælder en løs mus, da knapperne på den indbyggede går alt for stramt. Tastaturet er derimod lækkert, og det er baggrundsbelyst, hvilket er en stor fordel, hvis man fx skal bruge den i et svagt oplyst lokale. På plussiden tæller også, at Sonys model har en indbygget Blu-ray brænder, så man kan lave sine videoer i Full HD helt færdige i én arbejdsgang. Det er også en styrke, at batteriholdbarheden er testens bedste. En fordel ved den lille skærm er, at Vaio'en er nogle centimeter mindre og i snit et halvt kilo lettere end testens øvrige. Strømforsyningen fylder og vejer derimod som en mursten.

Bedømmelse 76%

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 18

Bestil DIGITAL FOTO

Konklusion:

I mange sammenhænge vil den præsentable Vaio gøre det godt, men til billedbehandling er den ubrugelig på grund af skærmens kraftige, gullige farvestik.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...