Lenovo ThinkPad W700 NRP75MD

Test af Lenovo ThinkPad W700 NRP75MD

Alt for længe har Apple været ene om at levere bærbare computere i topklasse til fotofolket. Nu har Lenovo givet pc-brugere et tilsvarende stærkt alternativ. Skærmen er lækker. Desværre er prisen ikke en trykfejl.

14. juli 2009

Den store kinesiske pc-producent Lenovo overtog pc-divisionen fra IBM, da amerikanerne solgte den fra i 2005, og navnet ThinkPad fra IBM-dagene er bevaret.

W-serien er Lenovos topklasse inden for bærbare, med skærme i en kvalitet, så de kan bruges af grafikere og fotografer. W700 har en skærm på 17 tommer, fire GB ram, en hidsig Intel Quad Core Extreme 2,53 GHz-processor, 200 GB harddisk samt Blu-ray-brænder. For lige at understrege, at den er beregnet til fotoopgaver, er der også indbygget digital tegneplade også kaldet en digitizer.

Ergonomien er god, med fremragende tastatur og touchpad. Bygge- og materialekvaliteten ligger klasser over billige bærbare.

Indbygget kalibrering

Skærmopløsningen er på 1920 x 1200 pixels, altså godt nok til Full HD, men den er også så høj, at fx ikoner og tekst i Photoshop kommer til at stå meget småt i normalindstillingen.

Der er indbygget farvekalibrering af skærmen. Det er imponerende for en bærbar, men den når stadig ikke op på siden af en god stationær skærm. Skærmens farvespektrum dækker fx kun 72 procent af det, der er til rådighed i farverummet Adobe RGB 1998, hvor gode skærme til grafisk brug på stationære kan komme over 100 procent. Billedkvaliteten er dog langt mere farvekorrekt og kontrastrig, end hvad man får fra en almindelig bærbar.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO 10/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...