Thunderbolt klar til Windows

Nu er det endelig muligt at nyde den lynhurtige overførsel af fotos og video uden at skulle investere i en dyr Mac. Intel er klar med nyt chipsæt til både stationære og bærbare pc’ere.

27. juni 2012

Brugere af Windows-baserede computere har i næsten et år måttet kigge misundeligt på Mac-folket, der har kunnet overføre billedfiler og videoklip i rekordfart med den lynhurtige Thunderbolt-teknologi. Den blev udviklet i et samarbejde mellem Apple og Intel, men det er først nu, at sidstnævnte gør det muligt at få glæde af Thunderbolt på en Windows-pc.

Det amerikanske processor-firma er nemlig lige kommet med et chipsæt kaldet Cactus Ridge, som gør det muligt for computerproducenterne at tilbyde Thunderbolt. Blandt de allerførste er den bærbære Acer Aspire S5, men flere er på vej fra fx Lenovo og Asus. Der er også kommet bundkort til stationære computere på markedet, så det er kun et spørgsmål om tid, før teknologien bliver meget mere udbredt.

Thunderbolt kan overføre ti gigabits per sekund, hvilket er dobbelt så hurtig som usb 3.0. Men da der er to datakanaler, og data kan udveksles begge veje samtidig, kan man med Thunderbolt nå helt op på at overføre 40 gigabits per sekund i alt. Desuden kan man også tilslutte skærme med teknologien. Du kan få et overblik over markedets produkter med Thunderbolt her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...