De 5 største overraskelser i 2015

Denne her dims var en af de ting, der overraskede os i året, der gik. Læs her hvorfor, og hvad der ellers kom bag på os.

Når året er ved at være omme, er der tradition for at kigge tilbage og gøre status. Ikke bare over, hvad der er sket, men også over alt det, man ikke lige havde set komme.

Derfor har vi her samlet de fem største overraskelser i 2015:

1. En ny kameraproducent på banen Det er altid spændende med nye kameraproducenter, men relativt sjældent støder vi på noget, der virkelig tager konkurrencen op. Men da softwarevirksomheden DxO i december lancerede minikameraet DxO One, som skal bruges sammen med en smartphone, spærrede vi alligevel øjnene op. Den nye darling har været i anmelderens hænder, og det tegner rigtig godt. Vi spår en spændende fremtid. Se udpakningen af minikameraet her.

2. 250 mio. pixels i støbeskeen Lige som vi troede, at pixelræset var ved at være ovre, kom Canon med en nyhed i september. De er nemlig i gang med et kamera med 120 mio. pixels, hvilket er mere end dobbelt så meget som i dag. Samtidig har Canon udviklet en ny cmos-sensor med vanvittige 250 mio. pixels, og det er ny verdensrekord. Vi glæder os til at se, om man virkelig kan spotte bogstaverne på siden af et fly på 18 kilometers afstand, som de lover. Bliv klogere på de 250 mio. pixels her.

3. Vinderen af World Press Photo I april blev vinderen af den anerkendte World Press Photo annonceret, og titlen gik til danske Mads Nissen, der havde fotograferet et homoseksuelt russisk par. Det er et særdeles smukt og intenst billede, men alligevel en overraskelse, at det vandt, da billede ikke i sig selv – uden ord – fortæller historien om Rusland og problemerne med social diskrimination og hate crimes. Vi talte med Mads Nissen om billedet, og faktisk var fotografen også selv overrasket over vindertitlen. Se billederne her.

4. Nikon går helt tæt på Nikon slog nye rekorder med Coolpix P900, der når imponerende 83x. Testbillederne var af Månen. Intet mindre kunne gøre det. Selv konstaterede vi da også, at det var første gang, vi arbejdede med et superzoomkamera og fik al den zoom, vi kunne ønske os – også selv om P900 ikke er fantastisk på de største værdier. Kameraet scorede 8,8 i vores anmeldelse, som du kan læse her.

5. Samsung trækker sig ud Det er ikke let at være kameraproducent disse dage. Efterspørgslen på digitalkameraer og videokamera falder, og det har konsekvenser. Alligevel fik redaktionen et mindre chok, da der pludselig kom nys om, at Samsung har valgt at trække sig ud af Tyskland. Producenten har droppet al salg og marketing af kameraer og tilbehør i vores nabo mod syd. Heldigvis bliver Samsung dog i Skandinavien. Se nyheden her.

Bobler: Chefredaktørens drone lever stadig På Digital FOTO er vi hoppet med på dronebølgen. Vi er vilde med de flyvende kameraer, og det er noget, I læsere vil se meget mere til i det nye år. Redaktionen har fået sin egen drone, og det er faktisk lidt af en overraskelse, at den stadig er fuld funktionel og i ét stykke efter diverse hårde landinger, ture i hækken og andre spændende eventyr.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...