DJI M600 Pro med Hasselblad H6D-100c

Denne kombination giver billeder på 100 mio. pixels fra luften.

© DJI

DJI og Hasselblad lancerer vanvittig kameradrone

DJI og Hasselblad kombinerer en professionel drone med et mindst ligeså professionelt mellemformatkamera, der giver luftfotos med masser af detaljer.

27. april 2017 af Kristoffer Engbo

Vi plejer egentlig at være ret godt tilfredse med de fotos og videooptagelser, vi får fra en helt almindelig kameradrone, men derfor kan vi godt drømme om det nyeste tiltag fra droneproducenten DJI og kameraproducenten Hasselblad.

De er nemlig på vej med en løsning, hvor mellemformatkameraet Hasselblad H6D-100c med 100 mio. pixels kombineres med den professionelle drone M600 Pro og gimbal-ophænget Ronin MX fra DJI.

Hasselblad H6D-100c i Ronin-gimbal.

Gimbal-ophænget har kraftige motorer til at styre kameraet med.

© DJI

Med denne pakke kan man sende kameraet, der uden objektiv koster over en kvart mio. kroner, til vejrs og kontrollere fotooptagelserne ved hjælp af appen DJI GO.

Høj præcision

Dronen har seks rotorer og kan guides via et navigationssystem, der skulle have centimeterpræcision.

Kombinationen bliver tilgængelig senere på året, og vi gætter på, at man skal have mellem 350.000 og 400.000 kroner op af lommen for at gøre drømmene til virkelighed.

I 2015 købte DJI sig ind i Hasselblad, og ifølge flere medier overtog firmaet aktiemajoriteten i det svenske selskab i begyndelsen af 2017.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...