Drone skudt ned af spyd på middelaldermarked

Når historien bider igen

Droner lever et småfarligt liv. Ud over de oplagte farer som urutinerede piloter, dårligt vejr og vrede naboer, er der også de mere specielle måder at få smadret sit flyvende legetøj på.

13. maj 2016

Det måtte fotografen Gennady Tolcheyev sande forleden, da han forsøgte at få gode dronebilleder af en stor kampscene på historiefestivalen Rusborg, der fandt sted i Lipetsk-regionen i Rusland.

En af de medvirkende fik nok af dronen, der ikke passede ind i kampscenens epoke. Derfor valgte han prompte at trække sig fra striden for i stedet at kaste sit spyd efter dronen.

Som det ses, så sad kastet så godt, at det med rette kan kaldes et pletskud.

via GIPHY

Kriger betaler for skaderne

Kampscenen var en genskabelse af en historisk kamp, og bar titlen "brokampen". Arrangørerne siger til det store russiske nyhedsmedie, Russia Today, at spydet ikke var et rigtigt kampvåben, men at det derimod havde en blød spids.

Derfor gik kampvåbenet ikke ind i dronen, og kun mindre skader skete som følge af det tre-fire meter store fald.

Efterfølgende betalte den spydkastende kriger frivilligt for skaderne på dronen, men på internettet har mange seere udtrykt deres støtte til nedskydningen. Det skyldes blandt andet, at historiefestivaler som denne ofte er dybt fokuserede på at gøre alt så historisk korrekt som muligt - og ifølge Russia Today er moderne undertøj sågar forbudt på festivalen.

Siden har de også lagt videoen på Youtube, og den er allerede blevet set over 400.000 gange på ganske få dage.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...