Avanceret Phantom 4 drone kan flyve selv

Ny kameradrone fra DJI

Drone-giganten DJI har sendt Phantom 4 i luften – med et bedre kamera og en evne til at undgå forhindringer.

2. marts 2016

I går lancerede DJI en ny drone, nemlig Phantom 4. Ifølge producenten har professionel luftfotografering aldrig været lettere end med denne.

En egenskab, det nye flyvende kamera besidder, er evnen til at undgå forhindringer.

To optiske sensorer i fronten skanner for mulige kollisioner, og dronen stopper, hvis der registreres forhindringer. Kan den komme uden om eller over, gør den det, så piloten kun skal koncentrere sig om at tage gode billeder. Funktionen fungerer i øvrigt også, når du beder dronen om at vende hjem til dig.

Dronen kan selv følge dit motiv

Med en berøring på skærmen kan du nu også sende dronen mod et specifikt punkt, helt uden at bruge joysticket. Men endnu bedre er det måske, at follow-me-funktionen har fået et gevaldigt nøk op. Nu kan du nemlig sætte dronen til at følge andre personer eller objekter, og det kræver hverken et armbånd, en chip eller andet. I mellemtiden kan du med fjernbetjeningen justere højde, vinkel og så videre.

Kombinationen af disse to ting betyder, at du nu meget enkelt kan få fede optagelser af fx en mountainbikerytter i bevægelse uden at bekymre dig om at støde ind i træer eller andet.

Kameraet i Phantom 4 er også blevet opdateret. Objektivet har otte asfæriske linser, hvilket skulle øge skarpheden og reducere fortegning og kromatisk aberration.

Ikke mindst er der lagt fem minutter oven i flyvetiden med et forbedret batteri, der nu – i hvert fald teoretisk set – rammer 28 minutter. Og fik vi sagt, at hastigheden også er røget op i 72 km/t?

Prisen forventes at lande på omkring 12.000 kroner.

Se videoen med den nye drone her:

Køb den her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...