Find den perfekte flash

En ekstern blitz giver langt bedre billeder både inde og ude, og de nyeste modeller er spækket med smarte funktioner. I denne artikel får du hjælp til at finde den optimale model, så du undgår fejlkøb.

1. september 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om flash.

Hvis man for alvor vil være herre over lyset, kommer man ikke uden om at bruge en ekstern blitz. Kameraets indbyggede kan være fin i en snæver vending, hvor alt håb om et billede ellers er ude. Men lysstyrken er svag, og det direkte lys er ofte voldsomt med tydelige slagskygger, når man tager portrætter.

Med nye kameraer, der kan klare høje ISO-tal på op til 204.800, kunne man tro, at blitzen ikke længere er nødvendig. Men ofte er det indendørs lys ujævnt, så dele af ansigter ligger i skygge, og hvor det har forskellig farve. Det kan den eksterne flash udjævne. Desuden er den genial til at opbløde skygger i solskin, og så giver den muligheder, man slet ikke har uden flash.

Her har vi fokuseret på de funktioner, som du bør tjekke inden køb. Du kan således læse om, hvad der gemmer sig bag fagudtrykkene, hvilke billedmuligheder de giver dig, og hvordan du bruger nogle af de vigtigste funktioner bedst muligt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...