Lynhurtige kort til fotoentusiasten

SanDisk byder på verdensrekord for et CF-kort med 128 gigabytes, når det gælder fart, mens Kingston er klar med et lynhurtigt SD-kort.

Så kan actionfotograferne godt begynde at spare op, for nu kommer SanDisk med den hidtil hurtigste udgave i deres Extreme Pro CompactFlash-serie. Topmodellen har fået den nye standard UDMA 7, som gør det muligt at overføre 100 megabytes per sekund fra kamera til kort, så bufferen kan tømmes på rekordtid. Desuden har det 128 gigabytes, så man ikke løber tør for plads i samme splitsekund, hvor det er mest dramatisk, og pletskuddet bare skal i kassen. Men der skal som sagt spares op, for den vejledende pris i USA lyder på 1499 dollar eller godt 8500 kroner.

Så er det lidt nemmere at komme i nærheden af Kingstons nye serie af hurtige SD-kort, SDHC UHS-1 UltimateXX. De har den nye fartstandard UHS-I, så du kan overføre fotos og billeder fra kamera til kort med en hastighed på 35 megabytes per sekund, mens man kan tømme kortet igen med en fart på 60 megabytes per sekund. Udgaven med 32 gigabytes har i USA en vejledende pris på 1992 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...