Lav time-lapse med bevægelse

Time-lapse er en lang række fotos, som man sætter sammen til en film, der viser fx skyerne bevæge sig hurtigt hen over himlen, og med en ny smart dims kan optagelserne få en ekstra dimension.

24. juli 2012

Med et smart, nyt stykke tilbehør til kameraet kan man lave bevægelse i sine time-lapse-optagelser. Astro, som den hedder, sættes mellem kamera og stativ, og drejer så kameraet en lille smule mellem hver optagelse. Ved hjælp af ringene kan man programmere Astro til, hvor længe optagelserne skal strække sig over, hvor langt den skal dreje rundt samt intervallet mellem hver optagelse. Dermed er det ikke kun fx skyerne, der bevæger sig under optagelsen, men også kameraet, der panorerer.

Astro er endnu ikke i produktion, men bagmanden Oscar Ramirez har søgt økonomisk opbakning via Kickstarter, som er en hjemmeside, hvor opfindsomme personer, kan søge private om fx at forudbetale for et produkt, som endnu ikke er lanceret, så produktionen kan komme i gang. Og Oscar Ramirez har foreløbigt fået stor opbakning, så efter planen skulle han være klar til at sende Astro ud til december.

På hans Kickstarter-sidde kan man se en video, som viser, hvordan Astro virker, og hvordan time-lapse-optagselserne kan komme til at se ud. Via Kickstarter kan man forudbestille en Astro for 180 dollars, hvilket svarer til omkring 1100 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...