ehang 184

Nu kommer kæmpedronerne

Kinesisk firma har lavet det, vi alle ikke vidste, vi drømte om. En énmandsdrone, som du selv kan flyve rundt i og skyde billeder fra.

8. januar 2016

Glem alt om de små droner. Nu kan du tage dig selv og dit spejlrefleks med op i din egen kæmpedrone. På teknikmessen, CES i Las Vegas viste kinesiske Ehang en dronelignende koncept med kabine og sæde til en enkelt person.

Ehang 184, som fartøjet hedder, kan løfte 100 kilo, og vejer selv 200 kilo. Otte el-motorer på ialt 142 hk sørger for opdriften og en topfart på 100 km/t.

Dronen styres fra en tablet, hvor man blot indtaster, hvor man vil hen. Den kan flyve op til 500 meter op. Kabinen er to meter lang, og med propeller er den knap fire meter lang.

Ehang 184

Det vil tage mellem to og fire timer at oplade bæstet, og så kan man flyve i 23 minutter. Indbygget er skørt nok både air con og læselamper, selv om begge dele jo må tænkes at sluge en del vigtigt strøm. Mere anvendeligt er også et indbygget kamera, samt et lille bagagerum.

ehang 184

Ehang 184 lander angiveligt på markedet engang i 2016, og der luftes en pris på halvanden-to millioner kroner.

ehang 184

Vi håber så, at det færdige produkt har indkapslet propellerne, så man ikke risikerer at få afkortet sine ben, når man stiger ind eller ud af den. Eller at man vendte konceptet, så kabinen blev placeret under propellerne. Bare en tanke.

Du kan se udviklingen af maskinen her:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...