Ny mobilsensor med høje ambitioner

Sony er klar med topavanceret teknologi, der overgår billedchippen i dit spejlrefleks

24. januar 2012

Hvis man vil have høj billedkvalitet fra de bittesmå sensorer i et mobilkamera, skal der noget ekstraordinært til. Og det er lige præcist, hvad Sony håber at have udviklet nu. De er nemlig klar med en ny generation af deres baggrundsbelyste billedchips, der blandt andet lover flottere fotos i svag belysning.

Den nye teknologi kaldes Stacked CMOS-sensor, og her er de elektroniske kredsløb blevet placeret under hver fotodiode i stedet for ved siden af. Det gør det muligt at benytte større fotodioder, der næsten fylder en hel pixel, hvilket alt andet lige sikrer større dynamisk omfang og lavere støj.

Sony har dog også et par andre tricks oppe i ærmet. De kombinerer nemlig Stacked CMOS-teknologien med en ny sensor, hvor der foruden de normale røde, grønne og blå pixels også er hvide. De hvide har intet farvefilter foran sig og modtager derfor alt lys ubeskåret fra motivet, hvilket skulle hjælpe i svag belysning.

Endelig har det japanske firma udviklet video-teknologien HDR Movie, hvor der optages med to forskellige eksponeringer, der så smeltes sammen. Det giver flere detaljer i højlys og skygger. Du kan læse mere om de tekniske nyheder her og her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...