Allroundoptikken kommer tættere på

Sigma er klar med en ny udgave af deres allround-objektiv, der både klarer vidvinkel og tele. Det er ikke bare mindre og lettere end forgængeren, men klarer også nye motivtyper.

Med et zoomområde på 18-200 mm kan man klare rigtige mange forskellige motivtyper fra landskaber over portrætter til detaljebilleder, og nu kommer japanske Sigma med en ny udgave af deres objektiv, der dækker dette område. 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C vejer blot 430 gram, hvilket er 60 gram mindre end forgængeren, og det er samtidig 7,1 cm langt mod den tidligere models 7,5 cm.

Nu kan man også komme endnu tættere på motiverne, da det nye objektiv kan fokusere i en afstand af 39 cm, hvor forgængeren skulle ud på 45 cm. Det er ikke helt nok til decideret makro, men giver en forstørrelsesgrad på 1:3, så et motiv, der fylder tre cm i virkeligheden, fylder en cm, når det rammer billedchippen.

Objektivet fås til Canon, Nikon, Sony, Pentax og Sigma og passer til kameraer med APS-C-sensorer. Det har optisk billedstabilisering og en lydløs, ultrasonisk fokusmotor. Den er også kompatibel med Sigmas usb-dock, så man ved hjælp af computeren kan finjustere fx fokus eller opgradere objektivets firmware.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...