Lensbaby Edge 80

Billig genvej til dyr effekt

Vil du lege med skarphedsplanet, så du fx kan lave miniature-effekt, kræver det normalt et objektiv til omkring 10.000 kroner, men nu er der kommet en billigere løsning.

15. februar 2012

Firmaet Lensbaby er kendt for specielle objektiver, der kan vrides, så man kan få store områder af billedet sløret, men den optiske kvalitet har – helt bevidst – aldrig været specielt høj, og objektiverne har især henvendt sig til dem, der gerne vil have en effekt, hvor billedet ikke stråler af teknisk præcision.

Men med det nye objektiv, Edge 80 er der gjort lidt mere ud af optikken, så man får et objektiv, der kan lave ganske almindelige billeder med en brændvidde på 80 mm, og så kan man desuden knække det ved hjælp af et særligt objektivhus, som man skal købe med. Så kan man lave den specielle tilt-effekt, hvor man flytter skarphedsplanet. Skyder man skråt ned mod et bord, kan man lægge skarpheden, så hele bordet er skarpt. Desuden kan man lave miniatureeffekt, hvis man fx fotograferer en stor plads oppefra.

Objektivet har en lysstyrke på F2.8 og en blænde med hele 12 lameller. Det skal bruges med Lensbabys særlig objektivhuse, der skrues på kamerahuset. Edge 80 kan så efterfølgende skubbes ned i objektivhuset. Og man slipper noget billigere end med et ægte tilt/shift-objektiv, der typisk fås for 10.000 kroner og derover. Ud fra den amerikanske pris forventer vi, at Edge 80 vil koste omkring 2400 kroner, mens objektivhuset Composer fås for omkring 1600 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...