Billige genveje til makro og tele

Det er dyrt, når udrustningen skal udvides med kraftig tele og ægte makro, men der findes en billig genvej, så du kan udvide dine eksisterende objektiver til at klare endnu flere opgaver.

15. juli 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om tele og makro.

Som fotograf er det nemt at købe sig fattig i de nyeste kamerahuse, solide stativer og et arsenal af objektiver. Men er du på jagt efter tele- og makroobjektiver, kan du slippe billigere ved at udnytte dine nuværende objektiver og bruge telekonvertere og mellemringe. De monteres begge imellem kamerahuset og objektivet, men har hver sin funktion, da telekonverteren indeholder linseelementer, mens mellemringen bare er et rør uden glas, der flytter objektivet længere væk fra kameraet. Ud over den prismæssige fordel er udstyret både mindre og lettere at slæbe med sig end rigtige optikker.

Mellemringe Mellemringe findes i forskellige tykkelser, som er angivet i mm. Målene angiver den afstand, som objektivet flyttes væk fra kamerahuset. Jo længere væk, jo nærmere kan objektivet fokusere. Man kan benytte flere ringe for at øge afstanden.

Telekonvertere En telekonverter på 2x fordobler brændvidden, så man i stedet for fx 400 mm kommer helt ud på 800 mm. Det er ikke alle objektiver, som er designet til at fungere med telekonvertere. Det gælder blandt andet vidvinkler og billige optikker.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...