Canon klar med ny supertele

Med objektivet EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x, er Canon for første gang klar med et zoomobjektiv, som har indbygget telekonverter. Et oplagt objektiv til sports-og naturfotografer.

14. maj 2013

Canon lancerer i dag et nyt super-teleobjektiv til sin L-serie, med en indbygget nyskabelse, som gør det muligt at udvidde brændviddeområdet. Objektivet EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x har nemlig indbygget telekonverter, også kaldet extender, som kan slås til eller fra med ved tryk på en knap. På den måde kan brændvidden øges til 280-560mm.

Objektivet har en fast blænde på F4.0 og der er indbygget billedstabilisering, som skulle give fire eksponeringstrin og dermed længere lukkertider. Ved aktivering af extenderen, øges blænden til F5.6. Teleobjektivet er konstrueret med de nyeste teknologier fra Canon, som skal sikre refleksfrie og super skarpe billeder, også selv om man bruger extender.

EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x er designet til at dække professionelle fotografers behov for overlegen billedkvalitet og et alsidigt zoomområde. Det robuste objektiv i magnesiumlegering sikrer, at objektivet har nogenlunde samme vægt som et lignende objektiv med denne brændvidde, selv om der er en indbygget extender. Fluorbelægninger på de forreste og bageste linseelementer mindsker desuden muligheden for, at støv sætter sig fast på glasoverfladen, og den støv- og vandbestandige konstruktion giver mulighed for at skyde under udfordrende vejrforhold. Kombinationen af enestående, optisk ydeevne, alsidighed, vægt og den robuste konstruktion vil muligvis gøre dette objektiv til en uundværlig del i enhver sports- og naturfotografs kamerataske. Prisen for det spændende objektiv er dog temmelig pebret. Man skal nemlig betale 116.999 kroner for vidunderet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...