Eksklusivt objektiv fra Nikon

Nikon har lanceret et nyt objektiv med fast brændvidde til den kræsne fotograf.

1. november 2013

AF-S NIKKOR 58mm F1.4G er nyeste objektiv med fast brændvidde i FX-format fra Nikon. Motiver gengives skarpt ved optagelse med maksimumblænde på F1.4, hvilket gør det muligt at tage meget kontrastrige billeder af selv ringe oplyste motiver uden behov for reduktion af blændeindstillingen.

En anden styrke ved det nye objektiv er, at det er muligt at opnå bokeh og stor dybdevirkning. Når afstanden til det punkt, der er i fokus, øges, opstår der ingen skarpe overgange, idet intensiteten i den uskarpe baggrund ændres glidende. Den uskarpe baggrund kan også opnås, når man optager video.

Objektivet har en nanokrystalbelægning, der ifølge producenten sikrer en antireflekterende effekt i hele det synlige spektrum, som reducerer ghosting og flare, og som øger billedernes klarhed og kontrast. Teknikken med tre samlede linseelementer sikrer både optisk klarhed og minimal refleksion, og objektivets forreste element er placeret dybt nede i objektivhuset. Det medvirker også til at sikre, at flare og ghosting modvirkes, selv i modlys.

Nikons Silent Wave-motor er udviklet med henblik på at være støjsvag. Det robuste objektiv leveres med modlysblænde og et blødt etui, og den vejledende udsalgspris er 13.995 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...