Forbedret Nikon-tele

Natur- og actionfotografer kan glæde sig over en ny udgave af det legendariske 400 mm-teleobjektiv fra Nikon, som er forbedret på flere områder.

2. juni 2014

Nikon har lanceret en ny udgave af teleobjektivet AF-S NIKKOR 400mm F2.8E FL ED VR, der er blevet 816 gram lettere end forgængeren. Ifølge producenten skulle den nye 400 mm-optik også være gjort mere holdbar end forgængeren, og det skulle være blevet lettere at fange fotos med tele under svære lysforhold, uanset om motivet er sport, action eller vilde dyr.

Det nye objektiv er forbedret på flere punkter. Fotograferer man vilde dyr, vil man værdsætte den forbedrede autofokus, samt den forbedrede fokusafstand og fokushastighed. Producenten lover også, at kromatisk aberration og refleksioner er på et mimimum, takket være særlige linseelementer og en avanceret belægning.

Objektivet består af 16 elementer i 12 grupper, og producenten lover en stabil eksponering, også selv når man skyder med 11 billeder per sekund, som er muligt med Nikon D4S. Endvidere er der ni blændelameller, som skulle sikre en flot uskarp baggrund, så motivet står frem.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...