Fujifilm udvider på systemtoppen

Der er en masse spændende objektiver på vej til systemkameraet X-Pro 1. Blandt andet kan ejere glæde sig til en lysstærk vidvinkel.

Da Fujifilm tidligere på året lancerede deres eksklusive systemkamera X-Pro1 skete det med tre udskiftelige objektiver, men desværre manglede der både et klassiske reportageoptik med en reel brændvidde på 35 mm samt en vidvinkel med en bredere billedvinkel end 27 mm.

Begge dele bliver der rettet op på i fremtiden. Fujifilm har nemlig lige annonceret to ny objektiver til XF-systemet. De kommer begge i løbet af efteråret. Den ene er en optik på 14 mm F2.8, der svarer til en vidvinkel på 21 mm, ligesom det altså er ret lysstærkt. Den anden nyhed er en zoomoptik på 18-55 mm, der dækker området 27 til 84 mm. Det har indbygget billedstabilisering og en god lysstyrke, der starter på F2.8 på vidvinkel og når F4.0 på telen.

I starten af næste år kommer den oplagte reportageoptik så. Objektivet er på 23 mm, hvilket svarer på 35 mm på et X-Pro1, der har en brændviddeforlængelse på 1,5x. Desuden er det meget lysstærkt med en blændeåbning på hele F1.4. Du kan få overblik over alle de kommende XF-objektiver her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...