Giv din smartphone kæmpe sensor

Med Sonys ILCE-QX1 kan du skrue dine velkendte objektiver på nyheden og sætte herlighederne på mobilen, hvorefter der kan skydes løs med høj billedkvalitet. Sensoren er nemlig i APS-C-størrelse.

Sony er bestemt ikke bange for at prøve nye koncepter af. De har allerede et par QX-modeller på markedet, hvor du får optik og sensor i samme enhed, lige til at smække på din smartphone. Nu går firmaet så skridtet videre med nyheden ILCE-QX1.

Opløsning på 20.1 mio. pixels Denne kameraenhed kommer uden optik, for meningen er, at du skal bruge en af dem, du allerede har til dit Sony-systemkamera. Til gengæld har nyheden en stor sensor i APS-C-størrelse samt den avancerede BIONZ X-processor, så billedkvaliteten svarer altså fuldstændigt til et Alpha-systemkamera. Opløsningen er på 20,1 mio. pixels, og man kan selvfølgelig optage i raw-formatet. Der er også indbygget blitz, mens ISO går op til 16.000.

Både wi-fi og NFC Den vejledende pris er på kun 2300 kroner, og det kan blandt andet lade sig gøre, fordi enheden ingen skærm har. Kameraet styres trådløst via skærmen på din smartphone, og der både wi-fi og NFC til at koble enhederne nemt sammen. Billederne kan overføres til din smartphone samt gemmes i fuld opløsning på Memory Stick Micro eller microSD.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...