Julegaven til udendørsfotografen

Olympus lancerer nyt all-round objektiv til deres familie af Micro Four Thirds-kameraer. Modellen er bygget til at klare motiver i al slags vejr.

15. december 2011

Det nye objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ fra Olympus dækker brændviddeområdet 24-100 mm. Det hører til systemet Micro Four Thirds og er optimeret til videobrug. Denne model er det første objektiv til dette system, som har en elektronisk zoom-funktion. Der er 4.2x optisk zoom, så man får mulighed for at skyde motiver fra vidvinkel til moderat tele. Man kan også bruge manuel zoom.

Objektivet er blevet forbedret på flere måder. Det har fået nye linseelementer og glas, der skulle sikre en høj ydeevne, og for første gang er et Micro Four Thirds-objektiv særligt beskyttet mod elementernes rasen. Selve objektivet har nemlig fået en særlig forsegling, der skulle hindre både vand og støv i at trænge ind og gøre skade, så det også kan anvendes, når vejret er barskt. Det kommer til salg ultimo januar 2012, og vejledende pris bliver 3199 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...