Canon telezoom

Kraftig telezoom til Canon

En klassisk overvejelse for Canon fotografer går på, om man skal købe de dyre, originale, telezoomobjektiver, eller om man kan spare mange tusinde kroner og få noget lige så godt – eller måske bedre, ved at købe uoriginalt.

15. marts 2016

En telezoom er det mest nyttige ekstraobjektiv til stort set alle motiver, herunder natur, sport, landskaber, portræt og meget mere. Du har nemlig ikke kun mulighed for at trække motivet tættere på – den store brændvidde gør det nemlig også muligt at sløre baggrunden selv med en mellemstor blændeåbning som F8.0. På den måde kan du få hovedmotivet til at stå tydeligere frem. En tredje fordel er, at den store brændvidde presser perspektivet sammen, når du fx skyder arkitekturbilleder på afstand.

Her tester vi originale og uoriginale telezoomobjektiver til Canon, som både kan bruges på APS-C-og full-frame-spejlrefleks. I testen finder du primært to klasser, nemlig lysstærke 70-200 mm F2.8-objektiver, der er glimrende til allround, samt de mere specialiserede zoomobjektiver med store brændvidder, der er fantastiske til udendørs sport, dyr, fugle, flyshows og den slags.

Skyder du med Nikon, kan du se frem til en tilsvarende test inden længe.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...