Nikon teleobjektiv test

Kraftig telezoom til Nikon

Muligheden for at komme tæt på motiverne står højt på ønskesedlen blandt sports- og naturfotografer, og en god telezoom løser opgaven perfekt. Vores stortest af otte telezoomobjektiver til Nikon udviklede sig hurtigt til en ganske tæt kamp.

2. maj 2016

En telezoom er det mest nyttige ekstraobjektiv til stort set alle motiver, herunder natur, sport, landskaber, portræt og meget mere. Du har nemlig ikke kun mulighed for at trække motivet tættere på – den store brændvidde gør det nemlig også muligt at sløre baggrunden selv med en mellemstor blændeåbning som F8.0. På den måde kan du få hovedmotivet til at stå tydeligere frem. En tredje fordel er, at den store brændvidde presser perspektivet sammen, når du fx skyder arkitekturbilleder på afstand.

Her tester vi originale og uoriginale telezoomobjektiver til Nikon, som både kan bruges på APS-C-og full-frame-spejlrefleks. I testen finder du primært to klasser, nemlig lysstærke 70-200 mm F2.8-objektiver, der er glimrende til allround, samt de mere specialiserede zoomobjektiver med store brændvidder, der er fantastiske til udendørs sport, dyr, fugle, flyshows og den slags.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...