Nikon objektiv

Ny trio fra Nikon

Nikon kommer nu med tre nye objektiver til full-frame – heriblandt et stærkt forbedret 24-70mm F2.8.

I løbet af de næste par måneder kan du se frem til tre nye Nikon-objektiver i butikkerne, som alle passer til full-frame-kameraer og også kan bruges på spejlreflekskameraer med APS-C-sensorer.

AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8E ED VR er en ny udgave af det lysstærke zoomobjektiv med et klassisk brændviddeområde. I forhold til forgængeren fra 2007 er den optiske konstruktion helt ny, og objektivet er det første fra Nikon med en asfærisk ED-linse, der skulle mindske blandt andet kromatisk aberration.

Objektivet har desuden fået billedstabilisering, der ifølge Nikon skulle gøre det muligt at fotografere med lukkertider, der er op til fire trin længere end med forgængeren. Autofokus er også forbedret med en ny motor, der er op til 1,5 gange hurtigere end før. Den vejledende pris er 21.095 kroner.

Derudover kommer Nikon med AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED til 6995 kroner. Den lysstærke sag har en fast brændvidde, der giver god vidvinkel på full-frame og en klassisk brændvidde svarende til 36 mm på APS-C.

Der er også et nyt telezoomobjektiv på vej. AF-S NIKKOR 200-500mm F5.6E ED VR har fået nyeste generation af VR-billedstabiliseringen, der skulle gøre det muligt at tage billeder med lukkertider, der er 4,5 trin længere end ellers. Lysstyrken er fast på F5.6 i hele brændviddeområdet. Prisen er 13.195 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...