Nye objektiver for feinschmeckerne

Carl Zeiss frister med lysstærke objektiver til den kræsne, og Samyang overrasker med Tilt/Shift-optik til arkitektur- og landskabsentusiasten.

10. september 2012

En del producenter er op til den store fotomesse Photokina begyndt at løfte på sløret for nogle af de lækkerbidsker, der venter os fotoentusiaster i den kommende tid. Carl Zeiss er kendt for objektiver af ypperste kvalitet, og man kan godt allerede nu begynde at spare op, hvis man vil have det bedste af det bedste til sine portrætter.

Carl Zeiss har nemlig annonceret det lysstærke objektiv 55mm F1.4 Distagon * til spejlreflekser fra Canon og Nikon. Firmaet lover forrygende billedkvalitet på full-frame-kameraer på grund af en nyt optisk design. Der er tale om manuel fokus, men prisen ventes alligevel at være så høj, at nyheden nok mest henvender sig til feinschmeckere.

Samyang er kendt for at levere høj optisk kvalitet til lave priser, så mange fotoentusiaster med forkærlighed for arkitektur og landskaber vil utvivlsomt se frem til de første anmeldelser af det nye Tilt/Shift-objektiv Samyang T-S 24mm F3.5 ED AS UMC. Prisen er endnu ikke kendt, men vil med meget stor sandsynlighed være en del lavere end de originale fra Canon og Nikon. Objektivet vil også kunne fås til Pentax K-bajonet og Sony Alpha-spejlreflekser.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...