Nye objektivserier fra Sigma

Den japanske objektivproducent Sigma vil fremover inddele deres objektiver i tre forskellige kategorier, som er skræddersyet til brugerens behov. Samtidig får de nye objektiver et designmæssigt løft og der er sat ekstra fokus på at højne kvaliteten. De første tre modeller ser snart dagens lys.

1. oktober 2012

Sigma vil fremover inddele sine objektiver i tre forskellige kategorier, som er tilpasset fotografens aktuelle behov. Det er kategorierne Art, Contemporary og Sport, og objektiverne vil blive tydeligt mærket med bogstaverne A, C eller S. I Art-serien er objektiverne designet med vægt på optisk ydeevne, mekanik og kvaliteten af farvegengivelse, kontrast og skarphed. I denne serie finder man lysstærke objektiver, vidvinkler, makro og fiskeøjer. Det første objektiv er klar inden årets udgang. Det er Sigma AF 35mm F1.4 DG HSM A.

I serien Contemporary finder man objektiver med ny teknologi, lav vægt og begrænset størrelse. Her finder man tele og kraftig zoom beregnet til fx hverdagsbrug og rejser. Sigma AF 17-70mm F2.8-4.0 DC Macro HSM C bliver det første objektiv i denne serie. Det er klart i begyndelsen af 2013.

Den sidste kategori er Sport, hvor objektiverne har særlig høj optisk ydeevne. Der er hurtig fokusmotor og objektiverne er vejrbestandige. Objektiverne dækker over teler og kraftige zoomlinser, der er særligt velegnet til fotografering af sport, action og dyr. Det første objektiv i denne serie bliver Sigma AF 120-300mm F2.8 DG OS HSM S, som også kommer i starten af det nye år.

Som en ekstra finesse vil Sigma også lancere en særlig usb-dock, som tilsluttes til computeren. Ved at montere objektiverne i docken kan man opgradere dem og justere på parametre som fx fokus. De nye Sigma-objektiver har desuden fået et designmæssigt løft og Sigma har indført en forbedret skarphedskontrol i forbindelse med produktionen. Der er endnu ikke oplyst priser på de nye objektiver.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...