Nikon superteleobjektiver

Nye superteler fra Nikon

Nikon er klar med to nye superteleobjektiver på 500 mm og 600 mm til professionel brug. De udmærker sig blandt andet ved den laveste vægt i deres klasse.

Sportsfotografer elsker de lange brændvidder, men de store teleobjektiver vejer og fylder meget. Nikon har derfor lagt sig i selen for at efterkomme et ønske om stor brændvidde, lav vægt og maksimal billedkvalitet. Det er tilfældet med de to nye superteler, AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR og AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR, der er henholdsvis 20 og 25 procent lavere end forgængerne.

Begge Nikon objektiver har en helt ny optisk konstruktion med fluoritglaselementer med lav vægt samt nanokrystalbelægning og ED-glas. Den imponerende vægtreduktion er opnået ved brug af fluoritelementer og magnesiumlegering i konstruktionen. Objektiverne er desuden udstyret med ny teknologi, blandt andet i form af en elektromagnetisk blænde, som skal sikre mere ensartede og præcise eksponeringer ved optagelse af billedserier med høj hastighed.

Derudover er begge objektiver udstyret med den sidste nye version af Nikons billedstabilisering med en virkning på fire lukkertrin og indstillingen SPORT til brug ved optagelse af motiver i hurtig bevægelse. Blandt de øvrige nye funktioner kan nævnes en drejelig stativring med Kensington-lås og helt nye lejer, som sikrer let overgang mellem kompositioner. Endelig er begge objektiver forsynet med Nikons egen fluorbelægning, som aktivt afviser både vand, støv og snavs. Objektiverne forventes i butikkerne den 16. juli 2015 til vejledende udsalgspriser på: AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR: 109.595 kroner inkl. moms AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR: 91.995 kroner inkl. moms

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...