Nyt vidvinkel-objektiv fra Fujifilm

Fujifilm har med lanceringen af FUJINON XF23mmF2 R WR nu 23 objektiver i deres X-serie. Også smart selfie-kamera har set dagen lys.

25. august 2016

Fujifilm udvider sit sortiment af objektiver i X-serien med et nyt 23 mm-objektiv. Ialt er der nu 23 objektiver til Fujifilms X-serie. FUJINON XF23mmF2 R WR er en vidvinkel, der svarer til et 35mm-objektiv og har maksimal blænde på F2.0. Objektivet er opbygget af ti linseelementer i seks grupper, hvoraf de to linser er asfæriske, der ifølge Fujifilm er placeret, så de giver optimal skarphed fra kant til kant. Vægten er holdt nede på 180 gram, og ifølge Fujifilm er objektivet velegnet til både hurtige skud, landskabsbilleder og portrætter.

Objektivet kommer både i en sort udgave og en model i sølv. Den sorte model kommer på markedet i september og sølvudgaven kommer i den første måned i det nye år. Begge udgaver koster 3.899 kroner.

Dagens lanceringer fra Fujifilm har også givet plads til Fujifilm X-A3, er et spejlløst systemkamera med en APS-C sensor på 24,2 mio. pixels. LCD-skærmen på bagsiden kan vendes op 180 grader, så det er muligt at se, hvad kameraet vil fange, når man peger kameraet mod sig selv og dermed tage selfies i het nye kvaliteter.

Ifølge Fujifilm er hele kameraet rettet mod at kunne tage portrætter og har blandt andet autofokus på øjne, en særlig indstilling til forbedring af portrætter og gengivelse af hudfarver.

Fujifilm X-A3 kommer i tre farver. Kameraet, der er en del af Fujifilms X-serie, kommer som standard med et Fujinon-objektiv XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II, der er i stand til at stille skarpt helt ned til 7 cm.

Det er endnu uvist om X-A3 vil ramme det skandinaviske marked.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...