Nyt vidvinkelobjektiv fra Kenko-Tokina

Kenko og Tokina har slået sig sammen, og nu er virksomheden klar med deres første nyhed til full-frame.

27. juni 2011

Det japanske firma Kenko er nok mest kendt blandt fotoentusiaster for deres filtre, mellemringe og lysmålere, men siden sommerens sammenlægning med Tokina kommer der nu også objektiver på programmet. Den fælles virksomhed er allerede klar med den første nyhed i form af Tokina AT-X 17-35mm F4 PRO FX.

Der er tale om et vidvinkelobjektiv skabt til full-frame-spejlreflekser, selv om det selvfølgelig også kan bruges til kameraer med APS-C-sensor. Man får altså en reel brændvidde på 17 mm, hvis man fx har et Canon EOS 5D Mark II eller et Nikon D700.

Nyheden supplerer den dyrere model AT-X 16-28mm F2.8 PRO FX og har en mindste blændeåbning på F4.0. Blændens størrelse har ifølge Tokina gjort det lettere at lave et kompakt design og samtidig holde den kromatiske aberration på et minimum. Det havde været svært, hvis man var gået efter en større blændeåbning.

Indtil videre er nyheden kun omtalt på firmaets japanske hjemmeside, hvor du kan se testbilleder taget med et Canon EOS 5D Mark II. Objektivet fås til Canon og Nikon.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...