Verdensrekord fra Nikon

Nyt objektiv dækker det imponerende zoomområde fra 27 til 450 mm på et DX-spejlreflekskamera. Nikon kan også prale med, at antallet af solgte Nikkor-optikker når nye højder.

14. juni 2012

Nikon-objektivet AF-S DX Nikkor 18-300mm F3.5-5.6G ED VR sætter ny verdensrekord for, hvor stort et zoomområde, du kan få til spejlrefleks. Det har 16,7 gange optisk zoom, hvilket altså overgår den hidtidige konge fra Tamron, der byder på 18-270 mm. Det nye objektiv passer til DX-kameraer fra Nikon med APS-C-sensorer, og brændviddeområdet svarer til at gå fra 27 mm til 450 mm.

Det har selvfølgelig billedstabilisering indbygget til at sikre skarpe skud selv på teleindstillingen, og objektivet har tre linser med ekstra lav farvespredning, som giver højere kontrast. Den afrundede blænde med ni lameller betyder en flottere baggrundsløring, og så har nyheden Nikons Silent Wave Motor til at sikre hurtig, præcis og lydsvag autofokus.

Nikon har også lanceret objektivet AF-S Nikkor 24-85mm F3.5-4.5G ED VR, der er beregnet til full-frame-kameraer. Det har også billedstabilisering og er især oplagt til dem, der gerne vil have en god all-round optik til et full-frame-kamera uden at skulle betale dyrt. Begge objektiver kommer på markedet sidst i juni.

Endelig kan Nikon så prale med, at den samlede produktion af Nikkor-objektiver til kameraer med udskifteligt objektiv er nået op på 70 millioner. Tallet er steget med fem millioner, siden produktionen nåede 65 millioner i oktober 2011.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...