Vidvinkel og tele i et objektiv

Vi tester både originale og uoriginale zoomobjektiver, der dækker fra 18mm til omkring 200 mm. Det svarer til over 11x zoom.

Hent hele artiklen og læs meget mere om objektiver med både vidvinkel og tele.

Når du er på fotorejse eller tager billeder af mange forskellige motiver, bør den billige kItoptik udskiftes med et objektiv, der rækker fra vidvinkel til lang tele. Men skal man vælge et originalt, eller får du mere for pengene hos andre producenter? Vi tester de bedste på markedet.

De fleste køber deres første spejlrefleks med en kitoptik, der for en beskeden merpris typisk dækker et område fra 18 til 55 mm. Det svarer til sølle 3x optisk zoom. Et allroundobjektiv med en solid omgang tele og god vidvinkel vil derfor mere end noget andet fotoudstyr give dig mulighed for at tage bedre billeder.

Først og fremmest giver det enorme zoomområde dig mulighed for lynhurtigt at skifte billedvinkel og udforske mulighederne i motivet. Det gælder fx, når man er i gang med at tage landskabsfotos og ser en detalje, der er værd at zoome helt ind på. Den kraftigere tele vil også give dig mulighed for flottere portrætter, da baggrunden så kan sløres mere. Andre fordele er, at du kan komme langt tættere på dyr og solnedgange uden at skifte objektiv, og i det hele taget vil den frihed, en kraftig zoom giver dig, over de kommende år give dig flottere billeder.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...