Vild vidvinkelzoom til EOS M

Canons systemkamera har fået et løft med et nyt objektiv, der gør det muligt at optage på de vilde brændvidder på 18 mm.

6. juni 2013

Det tog sin tid, før Canon sendte sit bud på et systemkamera EOS M på markedet, og hidtil har der kun været to EF-M-objektiver at vælge imellem, men nu begynder det japanske firma at udvide deres sortiment. Med nyheden Canon EF-M 11-22mm F4.0-5.6 IS STM får man nemlig en ekstrem vidvinkelzoom, der dækker området fra 17,6 mm til 35 mm. Det burde være rigeligt til de helt store scenerier.

Objektivet er bygget kompakt og kan pakkes sammen, så det fylder 13 mm mindre i længden, når det ikke er i brug. Det vejer 220 gram og byder på en lysstyrke fra F4.0 til F5.6. Der er indbygget billedstabilisering af typen Dynamic IS, som sikrer mere rolige videooptagelser, hvilket den trinløse og lydsvage STM-fokusmotor også hjælper til med.

Canons overfladebehandling Super Spectra Coating holder refleksioner nede, hvilket sikrer en højere billedkvalitet. Nærgrænsen er på blot 15 cm. Canon er samtidig kommet med en ny firmware til EOS M-systemkameraet, så det både fungerer optimalt med den nye optik og fokuserer hurtigere end før med alle objektiver.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...