Sæt Canon på dit Sony

Giv objektiverne nyt liv på fremmed systemkamera

23. januar 2012

Hvis du har en samling Canon-objektiver, men samtidig har brændt dig helt varm på tanken om at eje et spejlløst systemkamera, så kan denne nyhed sikre dig det bedste af begge verdener. Firmaerne Conurus og Metabones har nemlig lavet en adapter, så man kan bruge Canon-objektiver på et Sony NEX-systemkamera.

Den hedder Canon EF Lens to Sony NEX Smart Adapter og sikrer, at kameraet kan styre objektivets blændeåbning, så den automatiske eksponering fungerer med fx blændeprioriteret og lukkertidsprioriteret program. Desuden vil billedstabiliseringen i objektivet også virke, og adapteren understøtter objektiver med både EF- og EF-S-fatning. Man skal dog indstille fokus manuelt.

Du kan læse mere om adapteren her, hvor man også kan bestille den. Den koster 399 dollars svarende til 2300 kroner. Det er ikke helt billigt, men alligevel er den første produktion allerede udsolgt. Metabones er dog ingen novice på området, da de allerede i et stykke tid har lavet adaptere, så Nikon- og Leica-optikker kan bruges til Sony E-fatning, ligesom der også har adaptere til Micro Four Thirds-systemet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...