Pinout fjernbetjening af spejlrefleks

Smart knap giver fjernstyring af spejlreflekskamera

Nu kan du roligt stille dit spejlrefleks fra dig ved natur- eller timelapse-optagelser. Smart funktion alarmerer, hvis nogen prøver at løbe med udstyret.

Selv om moderne kameraer bliver smartere og smartere, indeholder de kun en brøkdel af de sensorer, der sidder i en smartphone.

Men hvordan får man mobilens mange funktioner til at spille sammen med spejlreflekskameraet?

Svaret er Pinout, som er en lille knap, der monteres i kameraets systemport, og som via bluetooth og en app gør det muligt at fjernstyre kameraet.

Pinout kan fjernstyre eksponeringer, lave time-lapse, geotagge billeder og styre bulb-funtionen via appen, som kan stemmestyres, men den mest interessante funktion er nok "Loss prevention" - en slags tyverisikring af dit kamera.

Pinout: a smart, versatile gadget for your camera from Zesty Accessory on Vimeo.

Alarm hvis kameraet flyttes

"Loss prevention" giver dig muligheden for at beskytte kameraet mod tyveri, hvis du fx tager natur- eller timelapse-optagelser, hvor kameraet står på location over en længere periode.

Her kan Pinout sende dig en alarm til din smartphone eller smartwatch, hvis kameraet bliver flyttet fra det sted, du har placeret det.

Da systemet bruger bluetooth, er der grænser for hvor langt væk fra, du kan styre dit kamera med Pinout. Selskabet oplyser 20 til 30 meter, men det vil afhænge af blokeringer i omgivelserne.

Smart fjernudløser

Ud over timelapse med selvvalgte tidsintervaller, kan du også vælge at tage et billede, hver gang du har bevæget sig et bestemt antal meter.

Systemet kan håndtere op til ti forskellige kameraer på en gang, så du med en opstilling med brug af flere kameraer kan skabe Matrix-agtige 3D-effekter.

Systemet er dog stadig i udvikling, og findes nu kun til en række modeller fra Nikon og Fujifilm. Men selskabet bag Pinout, Zesty, forventer, at der snart vil komme Pinouts til andre modeller.

Det vil dog afhænge af yderligere bidrag gennem selskabets kampagne på crowfundingsitet Indiegogo.

Et Basic-kit med 1 Pinout og app koster $26 via Indiegogo.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...