Tablets til fotoentusiaster

Tabletcomputere har et væld af smarte funktioner. I fotosammenhæng kan du bruge dem til at tjekke dine optagelser, fjernstyre kameraet, lave backup og billedbehandle. Den legendariske iPad er for mange synonym med tablets, men i denne stortest får Apple kamp til stregen af de ni bedste konkurrenter.

20. april 2014

Både hjemme og når man er ude, er en tablet-pc et lille, let og uhyre effektivt værktøj til alt fra at gå på nettet, sende mail, se video, læse e-bøger, spille og sidst, men bestemt ikke mindst, at holde styr på fotooptagelserne.

Fx kan man via wi-fi få optagelserne direkte op på tabletcomputeren fra kameraet, når de er taget, og dermed følge med i præcis, hvad kameraet fanger. Den store skærm er dermed ideel til at vurdere optagelsernes kvalitet. Det samme gør sig gældende, hvis man vil bruge sin tablet til at fjernstyre sit kamera.

En anden mulighed er at bruge en tablet til backup på ferien. Så kan man løbende overføre sine billeder fra kortet til tablet-computeren og sortere, smide ud, gruppere, og hvad man ellers har lyst til. Skal billederne direkte videre til onlinetjenester som Facebook, kan de næsten altid med fordel tåle lidt billedbehandling. For mange vil det være en fordel med tablets, der bruger styresystemerne Android eller iOS, at man her kan få en stribe glimrende apps til billedbehandling, som Adobe Photoshop Touch eller Express. Denne mulighed har man ikke i samme udstrækning med de Windows 8-baserede tablets. Til gengæld kan man installere fulde versioner af Elements og Photoshop. Når det er sagt, skal ordentlig billedbehandling stadig laves på en rigtig computer med en god skærm. De billige apps er dog gode til hurtigt at fikse et foto, før det uploades undervejs.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...