Ultimativ opgradering af din smartphone

Med lanceringen af modellerne DSC-QX10 og DSC-QX100 går Sony helt nye veje. Teknologien kan gøre kompaktkameraet overflødigt.

9. september 2013

Smartphones overtager i højere og højere grad markedet fra billige kompaktkameraer. Telefonenerne har dog stadigvæk svært ved at følge med på områder som billedkvalitet i svagt lys, ligesom der mangler optisk zoom og billedstabilisering. Det dilemma mener Sony nu at have fundet den perfekte løsning på med QX-systemet.

QX er en kameraenhed, der både har en stor billedchip, optisk zoom, billedprocessor, batteri og hukommelseskort, så det faktisk bare er skærmen, der mangler. Det er så her, at din smartphone eller tablet kommer ind i billedet. Via wi-fi og en gratis app fra Sony kan du nemlig benytte og indstille QX-enheden på skærmen helt, som du er vant til på et normalt kompaktkamera. Det største forskel er, at du kan holde kameraenheden oppe eller nede i skæve vinkler og så fjernudløse dem fra din smartphone’s skærm.

Topmodellen DSC-QX100 byder faktisk på helt samme indmad som det stærke kompaktkamera RX100 II, så du får altså en relativ stor sensor med en opløsning på 20,2 mio. pixels og høj billedkvalitet. Objektivet er også det samme med en lysstyrke fra F1.8 og 3,6x optisk zoom, og så får man altså herlighederne til en noget lavere pris. QX100 koster 3499 kroner mens det tilsvarende kompaktkamera står i 5189 kroner. Den mindste model DSC-QX10, som kan fås for 1699 kroner, byder på 10x optisk zoom og har en sensor med en opløsning på 18,2 mio. pixels. QX-systemet benytter i øvrigt også NFC-teknologi, så kamera og smartphone automatisk begynder at kommunikere, når de placeres tæt på hinanden. Systemet fungerer også til fx iPhone, så det er altså ikke nødvendigt at købe en telefon fra Sony.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...