Krigsfotograf med GoPro rammes af snigskytte

Hvad sker der, når et GoPro rammes af en snigskytte? 

© Screendump fra YouTube

Krigsjournalist reddes af sit GoPro-kamera

GoPro's er stærke – men kan de redde et liv? Det vil en irakisk journalist ganske givet argumentere for.

23. maj 2017 af NM

Der har sjældent været tvivl om, at det hårdføre actionkameras store force er at levere billeder der, hvor alle andre kameraer må give fortabt. 

Det har også gjort de små kameraer som GoPro til en favorit for krigskorrespondenter, for et actionkamera kan monteres overalt, og klarer næsten altid en hårdhændet behandling. 

Men der er grænser for, hvor holdbare actionkameraerne er – og lige nu går grænsen i hvert fald ikke ved skudsikkerhed. 

Så tæt var journalisten fra at dø

Det fandt journalisten Amma Alwaely forleden ud af i Mosul i Irak, da han kom under beskydning fra en ISIS-snigskytte. Snigskytten begyndte at skyde efter den irakiske deling, som Amma Alwaely fulgte, og skød efter Amma Alwaely. 

Skuddet ramte få centimeter foran hans brystkasse, hvor han havde et ældre GoPro siddende. Kameraet eksploderede, og flyvende plastic gav Amma Alwaely lidt skrammer – men kameraet afblødede skuddet, så han slap med livet i behold.

Episoden, der fandt sted den 13. maj i Mosul, Irak, blev filet af en anden journalist, Howen Holdaway. Han udtaler, at Amma Alwaely var utroligt heldig, for havde skuddet ramt bare få centimeter længere mod højre, havde det formentligt været fatalt for den irakiske journalist.

Du kan se videoen af episoden her:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...